تفاوت استراتژی تبلیغات ATL ، BTL و TTL در چیست؟

a

اگر شما قصد شروع تبلیغات برای کسب و کارتان را دارید، نیاز است که قبل از شروع بازاریابی، راجع به دسته‌بندی فعالیت‌های تبلیغاتی بیشتر بدانید و بهترین استراتژی را باتوجه به هدف و بودجه خود انتخاب کنید. در این مطلب سعی می‌کنیم تا به طور کامل انواع شیوه‌های تبلیغاتی را برای شما معرفی کنیم.

امروزه فعالیت‌های تبلیغاتی (و اساسا بازاریابی)  را می‌توان به سه قسمت تقسیم کرد:

  1. بالای خط یا ATL یا (above the line)
  2. پایین خط یا  BTL یا (below the line)
  3. روی خط یا TTL یا (through the line)

خطی که از آن صحبت می‌کنیم، در ابتدا برای جداسازی فعالیت‌های بازاریابی، بر اساس نفوذ جمعیت انبوه (بالای خط) و دارای نفوذ خاص(پایین خط) بود. اما به مرور زمان و به دلیل افزایش رقابت و توسعه در تکنولوژی، قسمت روی خط یا TTL نیز اضافه شد. استراتژی تبلیغات TTL تلفیقی از فعالیت‌های تبلیغاتی ATL و BTL  می‌باشد.

انواع تبلیغات

تبلیغات ATL  BTL،  TTL  چیست؟

فعالیت‌های تبلیغاتی می‌توانند بر اساس انگیزه‌ی بازاریابی، گروه هدف و بودجه متفاوت باشند که در ادامه به بررسی یک به یک فعالیت‌ها و تفاوت بین آن‌ها می‌پردازیم.

بالای خط یا ATL

بازاریابی بالای خط یا ATL شامل فعالیت‌های تبلیغاتی است که عمدتاً گسترده و بدون در نظر گرفتن گروه هدف است. در تبلیغات ATL، تبدیل مخاطب به مشتری از اهمیت کمی برخوردار است و هدف، ساختن نام تجاری برند و اطلاع رسانی خدمات و محصولات به مخاطب می‌باشد.
به زبان ساده‌تر، بازاریابی ATL شامل استراتژی‌هایی است که به صورت انبوه و بدون هدف، بر روی ساختن نام تجاری برند تمرکز دارد.
منظور از بدون هدف این است که مخاطب ما یک گروه خاصی از جامعه نمی‌باشد و رسانه‌هایی که حاوی این پیام‌های تبلیغاتی هستند، برای همه قابل دسترسی می‌باشند. مثل تلویزیون، رادیو، روزنامه، مجله و …

مزایای تبلیغات ATL

  • دسترسی گسترده
  • ارتباط بهتر با مخاطب
  • ساختن نام تجاری برند

رسانه‌های تبلیغاتی یک ابزار حیاتی برای تعریف و تحقق هویت برند می‌باشند. نقش آژانس تبلیغاتی ساختن نام تجاری برند، دستیابی به تعداد زیاد مشتری احتمالی و ارتباط خلاقانه با آن‌ها درباره‌ی برند و مزایای آن می‌باشد. از این رو تبلیغات ATL نقش به سزایی در ساختن نام تجاری برند دارند.

کاربرد تبلیغات ATL

  • زمانی که کسب و کار مخاطب عام یا مخاطب انبوه دارد.
  • زمانی که کسب و کار به تبلیغات به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت نگاه کند و به دنبال سود دهی سریع نیست.

پایین خط یا  BTL

تبلیغات پایین خط یا BTL شامل فعالیت‌هایی بسیار خاص و به یاد ماندنی است که مستقیماً هدف گذاری آن بر روی گروه‌های مصرف کننده می‌باشد. این تبلیغات اغلب به عنوان استراتژی‌های بازاریابی نیز شناخته می‌شود و بر روی تبدیل مصرف کننده‌ی محصول یا خدمات به مشتری تمرکز دارد.

به زبان ساده‌تر BTL، شامل استراتژی‌های بازاریابی مستقیم برای یک گروه مخاطب خاص با هدف تبدیل مصرف کننده به مشتری می‌باشد.

مثال‌هایی از تبلیغات BTL

تبلیغات محیطی: معمولا در فضاهای عمومی انجام می‌شود. این تبلیغات به طور مداوم و به صورت هدفمند با توجه به مخاطب و موقعیت مکانی آن روی صفحات نمایش قرار می‌گیرد و عبارت است از: پرچم‌ها، بنرها، آگهی ها،بیلبوردهای تبلیغاتی، تلویزیون شهری و غیره.

ایمیل مارکتینگ: یکی از ابزارهای مارکتینگ BTL است که توسط بازاریابان استفاده می‌شود و یک استراتژی کاملا شخصی سازی شده می‌باشد. ایمیل‌های مستقیم، پیغام‌ها و پیشنهاداتی هستند که بر اساس نیاز مشتریان شخصی سازی شده اند. از این رو، در صورتی که درست برنامه‌ریزی شده باشند، نتیجه‌ی بهتری خواهند داشت.

اسپانسرینگ: حمایت مالی از شرکت‌ها و یا ایونت‌های مختلف برای جذب مخاطب، معمولا بخشی از استراتژی‌های تبلیغات BTL است که برای آگاهی بخشی و ساختن نام تجاری برند اتفاق می‌افتد.

فعال سازی برند یا سرویس‌های تعاملی: فعال سازی برند، مجموعه‌ای از فعالیت‌های خلاقانه‌ای است که منجر می‌شود مخاطب با برند تعامل بیشتری داشته باشد. هدف اصلی این کمپین‌ها این است که برند در زندگی مشتریان اثر بیشتری بگذارد و به مرور زمان با ایجاد ارتباط عاطفی، در ذهنش ماندگار شود.

فعالیت در فروشگاه های خرده فروشی: فعالیت‌های بازاریابی با فروش در فروشگاه‌ها نتیجه بخش است. BTL باعث می‌شود از تمامی جوانب فروش محصول برای به دست آوردن بیشترین بازگشت سرمایه استفاده شود.

مزایای تبلیغات BTL

  • دقیق و هدفمند: تبدیل مصرف کننده به مشتری، زمانی که شما مستقیما بر اساس نیازها و خواسته‌های او صحبت می‌کنید بهتر اتفاق می‌افتد.
  • نرخ ROI یا برگشت سرمایه بهتر نسبت به ATL
  • کنترل ساده‌تر: کنترل آمار بازدید و یا خرید از طریق این تبلیغات قابل اندازه‌گیری است و هر کجا نیاز به بهبود در استراتژی باشد می‌توان به سادگی اقدامات لازم را انجام داد.
  • سفارشی بودن BTL: روش‌های تبلیغاتی btl به گونه‌ای طراحی شده که با توجه به نیازهای خاص قابلیت تغییر دارد و از این رو می‌توان برای گروه‌های مختلف مشتری استراتژی متفاوت داشته باشد.

کاربرد تبلیغات BTL

  • زمانی که بودجه مهم است، تبلیغات BTL بازگشت سرمایه بهتری خواهند داشت.
  • هنگامی که می‌خواهید بازار یک محصول را تست کنید.
  • زمانی که می‌خواهید در مورد یک محصول خاص و جهت آشنایی مخاطبان سمپل بدهید یا نمونه گیری کنید.
  • زمانی که هدف تبلیغ یک کمپین خاص است
  • زمانیکه مخاطبین هدف خیلی مشخص باشند، استفاده از این روش موثرتر است.

روی خط یا TTL

بازاریابی روی خط یا TTL شامل استفاده از هر دو استراتژی بازاریابی ATL و BTL می‌شود. با توجه به روند اخیر مصرف کنندگان در بازار،کسب و کارها یا آژانس های تبلیغاتی نیازمند ادغام هر دو استراتژی ATL و BTL برای کسب نتایج بهتر هستند.

برای درک بهتر می‌توان گفت که استراتژی تبلیغات TTL شامل تبلیغات ATL و BTL برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی است. اکثر آژانس‌های تبلیغاتی معتقدند که فرآیند بازاریابی با ترکیب کردن این دو روش، به درستی راه خود را طی می‌کند.
این نوع تبلیغات معروف به تبلیغات ۳۶۰ درجه هستند، که در آن کمپین‌ها با چشم انداز ساخت نام تجاری و همچنین تبدیل مخاطب به مشتری ایجاد می‌شوند.

مثال‌هایی از تبلیغات TTL

بازاریابی‌های ۳۶۰ درجه: کمپین‌های بازاریابی و تبلیغاتی می‌توانند به صورت TTL اجرا شوند تا از تمام مزایای ATL و  BTL بهره ببرند. امروزه اکثر کمپین‌های تبلیغاتی از روش بازاریابی TTL استفاده می‌کنند.

دیجیتال مارکتینگ: با پیشرفت تکنولوژی این امکان برای کسب و کارها فراهم شد تا همزمان با بهره‌مندی از مزایای تبلیغات ATL، از تبلیغات BTL برای ارتباط با مشتریان و مصرف کنندگان استفاده کنند. در این سبک بازاریابی ارتباط با مخاطب بر اساس نیازها، خواسته‌ها و انتخاب‌های او کاملاشخصی سازی می‌شود. این استراتژی با تمرکز بیشتر بر جذب مشتری و نرخ برگشت سرمایه برنامه ریزی می‌شود. بازاریابی دیجیتال مبحث بسیار تخصصی و گسترده‌ایست که برای بهره‌مندی از مزایای آن باید به صورت تخصصی وارد شد و یا از متخصصان این زمینه کمک گرفت.

 

مزایای بازاریابی TTL:

  • این تکنیک از مزایای هر دو روش بازاریابی ATL و BTL استفاده می­‌شود.
  • در صدد ایجاد بیشترین رشد محصول یا برند می‌باشد.
  • هدف ایجاد آگاهی، شناخت، تمایل و در نهایت عمل خرید در مصرف­ کننده است.

سخن آخر

وقتی صحبت از تبلیغات و بازاریابی است، هیچ محدودیت و چهارچوبی وجود ندارد. در حالی که ممکن است تبلیغات  atl  برای بعضی کسب و کارها نتیجه بخش باشد، برای برخی دیگر  نیاز به اضافه کردن استراتژی‌های btl  است. همه چیز به آن بستگی دارد که متخصصان چه استراتژی برای کسب و کار شما مناسب می‌بینند.

منبع: خانه تولید روژمان

 

در ارتباط باشیم

با ما تماس بگیرید
با ما دوست باشید:
توییتر
لینکدین
تلگرام
اینستاگرام
انصراف